2022-04-29 13:02:04• hírek • Agerpres

Közel huszonötezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre a hétvégén

A május elsejei hétvégén naponta közel huszonötezer belügyi alkalmazott fog vigyázni a közrendre - nyilatkozta Monica Dajbog belügyi szóvivő pénteken.

A belügyminisztérium adatai szerint országszerte több ezer rendezvénnyel készülnek a majálisra, a Costineşti-en szervezett fesztiválra például 16 ezer résztvevőt várnak.

Dajbog elmondta, a turistaközpontokban megnövelték a közrendvédelmi és katasztrófaelhárító csapatok számát, az A2-es autópályán pedig ideiglenes elsősegélynyújtó és tűzoltó egységet állítottak fel, amely lehetővé teszi a gyors beavatkozást súlyos balesetek esetén.

'A rendőrség és a csendőrség különös figyelmet fordít a nyilvános rendezvényeken részt vevő állampolgárok védelmére, a belügyminisztériumi erők az erőszakos és utcai bűncselekmények megelőzésére összpontosítanak' - jelentette ki a szóvivő. Hozzátette, megelőzési céllal a rendfenntartók ellenőrzéseket tartanak olyan helyeken, ahol fennáll a zavargások vagy erőszakos tettek kockázata, például bárokban, klubokban, diszkókban, zsúfolt szálláshelyeken vagy szórakozóhelyeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: